Wooninspiratie

Dutch Design Week 2014

26 oktober 2014
MustTravel-DutchDesignWeek-002

Van 18 tot en met 26 oktober 2014 vond voor de 13e keer de Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Een Brabants spektakel waar ruim 250.000 designfans, uit binnen- en buitenland in negen dagen, hun hart konden ophalen op de 80 locaties, tijdens 400 evenementen, exposities, workshops, seminars, food en feesten.

MustTravel-DutchDesignWeek-006

Up

Up was dit jaar het thema van DDW. “Een thema met een duidelijke koers, dat ruimte laat voor eigen interpretatie en invulling. ‘UP’ drukt een richting, een beweging, en een gevoel uit”, aldus de organisatie. Of er sprake was van Richting, Beweging en Gevoel? Jazeker, tijdens deze DDW draaide het overduidelijk om “The only way is Up”. We delen graag een aantal UP | coming hotshots met je.

Richting

3D printing was een van de meest duidelijke richtingen. Een trend waar continu over wordt gesproken en waarvan de mogelijkheden eindeloos lijken te zijn, toch zagen we niet eerder deze techniek zo prachtig en praktisch toegepast. Elise Luttik van Eli5e maakte diepe indruk met haar 3D eierdopjes, schattig om te zien en super handig in gebruik. Maar ook voor 3D porseleinen koffiecups, 3D nylon geweven hippe verlichting, 3D laptop opener in de vorm van een goed gestyled konijn en zelfs een 3D mini vlinderstrik als finishing touch van een crea outfit, draait designer Elise haar hand niet om. Kortom, triple D it is!

Gevoel

De Schellens Fabriek was de plek waar ziel en zaligheid samenkwamen. Bijzondere kennismakingen met design en designers. Direct bij binnenkomst draaide de zintuigen spontaan op volle toeren. Een doolhof aan kamers, expositieruimtes, trappenhuizen en loodsen. Hotspots: Sander Mulder, VLab, Eli5e en smaakmaker Het Kippenkaffee.

Beweging

Het stadhuis in Eindhoven was volop in beweging en ging 100% voor G/OUD door jong en oud samen te brengen. G/OUD, de naam van de expositie waarmee de gemeente deelnam aan de Dutch Design Week. Hierin stonden exposities, workshops en fototentoonstellingen over de toekomst van de nieuwe generatie ouderen centraal. G/OUD geeft een andere kijk op deze nieuwe generatie golden oldies. Met namen als de Geranium Groupies, Youngsters en Granny’s Finest lijkt oubolligheid voorgoed tot het verleden te behoren.

MustTravel-DutchDesignWeek-004
MustTravel-DutchDesignWeek-006
MustTravel-DutchDesignWeek-003
MustTravel-DutchDesignWeek-001

Over DDW

Dutch Design Week (DDW), in 1998 voortgekomen uit de Dag van het Ontwerp, is in twaalf jaar uitgegroeid tot het grootste designevenement van Noord-Europa. DDW vindt elk jaar plaats in de laatste week van oktober (9 dagen) in Eindhoven en geniet naamsbekendheid tot ver over de landsgrenzen. DDW biedt een podium voor ontwerpers en is de verbindende factor tussen design, technologie en mensen.

Dutch Design Week
Eindhoven, Nederland

www.ddw.nl
www.www.facebook.com/dutchdesignweek

Bezoekers bekeken ook

Geen reacties

Laat een reactie achter