Wooninspiratie

Happy in Haarlem // De leukste winkels op een rij

19 november 2014
Happyin-Haarlem-012

Haarlem: hoofdstad van Noord-Holland, ruim 150.000 inwoners, stad van de muggen, leukste winkelstad van het jaar in 2010 en zeer veelzijdig met het strand van Bloemendaal en Zandvoort om de hoek. Waarom naar de stad? Hou je van wandelen, winkelen en genieten van al het lekkers in de leukste eettentjes, dan dus daarom. Bovendien een walhalla voor woonliefhebbers zoals de bewoners van Villa Mus. We nemen je mee naar de leukste Haarlem hotspots.

MarrakeZ, mmm…

Goede start van een shopdag is Marrakez. Bij binnenkomst stralen de taartjes vanuit de vitrine je tegemoet. Een WordWakkerLatte en goeie kop thee erbij om vervolgens te genieten van eigentijds Marrokko 2.0. Het prachtige glazen plafond achterin het restaurant verandert geleidelijk van kleur en zorgt, naast de gastheren en een goedgevulde kaart, voor extra karakter. Je vind MarrakeZ op de Gedempte Oude Gracht 11.

Happyin-Haarlem-003
Happyin-Haarlem-009
Happyin-Haarlem-007
Happyin-Haarlem-008

Vliegende tijger

De succesketen uit Denemarken Flying Tiger heeft ons hart gestolen. Betaalbare woonaccessoires en leuke gadgets & goodies. De winkel staat er vol mee. Je komt werkelijk ogen te kort, dus neem even de tijd. Je vindt de winkel sinds afgelopen zomer in de Zijlstraat 83.

Ook leuk in de Zijstraat: Anne & Max, Lifestyle en H. de Vries Boeken

Pepernoot anno 2014

Hij komt, hij komt… Vorige week zijn Sint & Piet weer aangekomen en nu het heerlijk avondje praktisch voor de deur staat, kunnen we ons volledig onderdompelen in de pepernoten van Van Delft op de Anegang 9. Wat een te gek oer-Hollands concept. Circa 30 m2 met maar liefst 35 smaken pepernoten; van sinaasappel tot stroopwafel. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het daar proeven.

Ander stops in de Anegang: Amadee, G-star, Dille & Kamille en de Schatkamer.

Minguz

Van de Anegang naar de Kleine Houtstraat waar sindskort kleding- en lifestyle store Minguz is gevestigd. Wat een waar genot voor het oog: gaaf behang, papieren lampen en een waanzinnig groot felgekleurd kleed. Je kunt hier zowel je garderobe als je inrichting een boost geven. Super leuke kleding, hippe sieraden, maar ook vrolijke theedoeken, servies en de gradient candles van Mo Man Tai.

Happyin-Haarlem-012
Happyin-Haarlem-010
Happyin-Haarlem-011

Andere shops die je niet aan je voorbij mag laten gaan in de Kleine Houtstraat zijn Neuf en NumberNine.

SB flagshipstore

Sissy Boy. Al jaren een vaste waarde in Haarlem, maar nu verhuist naar de overkant en WOW…wat gaaf! De ultieme combi van eten, shoppen en genieten voor groot en klein. Naast kleding van het SB huismerk vind je er merken als Nudie Jeans, Gsus, Converse en Tumble & Dry. Ook op woongebied staan de hipste accessoires je op te wachten. Kaarsen, lampen, stolpen, servies en feestartikelen voor de decembermaand zijn hier te koop.

Happyin-Haarlem-001
Happyin-Haarlem-002

Weidesign & more

De designkoning in de Koningsstraat: Weidesign & more. Een leuke tweedeling: boven kleding en accessoires, beneden meubels en woonaccessoires. Merken als Muuto, Hay en Ferm Living tref je hier onder andere aan. In de fotocollage hierboven zie je dat diverse ontwerpers ook in de kelder hele zithoeken stylen ter inspiratie.

Happyin-Haarlem-006
Happyin-Haarlem-004
Happyin-Haarlem-005

Bovendien doet dit Gouden Haarlemse straatje zijn naam eer aan. Duidelijk de koning te rijk met leuke spots als Meneer Paprika, Sjakies, Dennis Flowers/Living en voor de vintageliefhebber VIND.

Fijn Seinfestijn

Het Seinfestijn is een food & lifestyle market in het hart van Haarlem. Dompel je onder in de gezellige, ongedwongen sfeer van dit kleinschalige festijn en laat je verwennen met heerlijk eten, inspiratie voor in huis en vind leuke en originele cadeautjes. Veel van de producten zijn handgemaakt en van Hollandse bodem. Dus kom ook vandaag naar het Seinfestijn tussen 12.00 en 18.00 uur bij het Seinwezen aan de Kinderhuissingel 1 in Haarlem.

- Onze adresjes -

MarrakeZ
Gedempte Oude Gracht 11
2011 GK Haarlem
www.marrakez.nl

Flying Tiger
Zijlstraat 83
2011 TM Haarlem
www.flyingtiger.nl

Minguz
Kleine Houtstraat 13a
2011 DD Haarlem
www.minguz.nl

Sissy Boy flagshipstore
Barteljorisstraat 25
2011 RA Haarlem
www.sissyboy.nl

Weidesign & more
Koningstraat 27
2011 TB Haarlem
www.weidesign.nl


Bezoekers bekeken ook

Geen reacties

Laat een reactie achter