Categorie

Lifestyle

Lifestyle

Yaco tas // THIS IS NOT A PLASTIC BAG

10 augustus 2015
Villa-Lifestyle-Yaco-001

Gespot. De eerste stoere mus(t) have van dit seizoen is de ‘This is not a plastic bag‘-shoppingbag van het Amsterdamse Yaco.

Ieder jaar gebruiken jij en ik circa 300 plastic tassen. Een dusdanig aantal dat steeds meer winkels stoppen met de uitgifte van deze milieuverslinders. En daarmee verliest de plastic tas in volle vaart zijn populariteit en doet de katoenen tas zijn herintrede. Welcome Bag!

Bag with a mission

Dankzij deze hippe nieuwkomer hoef jij niet langer degene te zijn die zoveel plastic tasjes op jaarbasis nodig heeft. Bovendien lever je een aangename bijdrage aan een beter milieu én is de denim bag een multifunctionele oogverblindende verschijning tijdens jouw shoppingsessie.
Good to know; uitgekeken op de denim look? In een handomdraai tover je de tas om in de grijze variant voorzien van kek logo. Kortom, een beter milieu begint bij Yaco!

Kopen?

Kan. Je vindt de tas dit seizoen bij Goed in Stijl en kost € 19,95!

Meer info

Ga voor meer info over Yaco naar: https://www.facebook.com/yacostudio

Villa-Lifestyle-Yaco-005
Villa-Lifestyle-Yaco-004
Villa-Lifestyle-Yaco-003
Villa-Lifestyle-Yaco-002

Lifestyle, Wooninspiratie

Portrait Haarlem // Winkelen en werken gecombineerd met Scandinavisch design

2 april 2015
MustHaves-Portrait-001

Portrait Haarlem opende haar deuren afgelopen maart in een oude Haarlemse paardenstal. Oprichters Karen, Daisy en Rogier hadden in hometown Haarlem behoefte aan een openbare werkplek met een hapje, een drankje en Scandinavisch design. Daarbij bestond de wens om er tevens een creatieve hotspot van te maken die dienst doet als broedplaats voor lokaal ondernemerschap. En dat alles is gelukt en hoe…

MustHaves-Portrait-002MustHaves-Portrait-007

De drie ondernemers hebben een plek gecreëerd waar je kunt werken, brainstormen, winkelen en goede koffie kan drinken. En of je nu op zoek bent naar nieuwe sneakers, kleding, beauty producten, woonaccessoires, servies, verlichting, schilderijen, posters, stationary of meubels, met een uitgebreid lifestyle assortiment vind je hier altijd iets naar je zin. Leuk om te weten: Portrait is het jongere zusje van de bekende Haarlemse damesboetiek Trade Studio in de Grote Houtstraat.

MustHaves-Portrait-005MustHaves-Portrait-003MustHaves-Portrait-004

Merken

Portrait heeft onder andere de volgende merken opgenomen in haar ‘voor Haarlemse begrippen’ unieke conceptstore:
Accessories | Hübsch – Sandqvist – Puc – Bensenhaver – ByBrend – Onehipho – DESIGN LETTERS
Art | Hagendornhagen
Drinks | – Evermore
Clothes | Minus – Φ Samsøe – Selected Femme – AO CMS
Cosmetics | L:A Bruket
Flowers and plants | Klavertje vijf
Furniture | Vintage
Granola | By Chispa

Opvallend

Niet te missen zijn de enorme tegelwand waar met uitwisbare stift het menu staat opgeschreven, de lange tafel waaraan je kunt werken en de verhoging waarop diverse meubels en woonaccessoires staan uitgestald. Hierin zie je duidelijk de hand van het creatief ondernemerschap terug. Portrait is daarmee een duidelijke Mus(t) See!

MustHaves-Portrait-006MustHaves-Portrait-008

Portrait
Raamvest 29a
2011 ZJ Haarlem
http://portrait-haarlem.nl

Lifestyle, Wooninspiratie

Seinfestijn 2014 // Food & Lifestyle Market Haarlem

23 november 2014
MustTravel-Seinfestijn-007

Klein maar fijn, Seinfestijn Food & Lifestyle Market. Beetje makkelijke oneliner, maar in drie woorden is dat wel wat het is. Een intiem feestje langs het spoor waarbij je gezellig met vrienden rondom de vuurkorf kruipt, jezelf trakteert op een smakelijke proeverij en uitzicht hebt op de meeste kekke hebbedingen waar je blij van wordt. Anders dan normaal, staat deze editie in het teken van 3FM’s Serious Request 2014. Seinfestijn, Seinwezen en Hééérlijk werken uiteraard heel erg graag mee aan dit goede doel, de opbrengst van de standhuur wordt dan ook volledig gedoneerd. We laten je graag kennismaken met een aantal deelnemers die absoluut de moeite waard zijn.

Margo Slingerland
We zijn verslingerd aan de ‘terug van weggeweest‘ katoenen tasjes. Handig en hip, helemaal nu het tasje is gehuld in een nieuw jasje. Mooie illustraties en leuke teksten sieren de tasjes, zo ook de exemplaren die je vindt in de webshop van Margo Slingerland.
www.margoslingerland.nl

MustTravel-Seinfestijn-006

Suiker&Bloem
De taartjes van oprichtster Annemarie de Jong maken hebberig en hongerig! En overduidelijk de moeite waard. De taartjes worden in alle soorten en maten gebakken vanuit de te gek groene caravan gebakken. Aanrader voor ieder festival!
www.suikerenbloem.nl

MustTravel-Seinfestijn-005
MustTravel-Seinfestijn-003
MustTravel-Seinfestijn-002

Zilverblauw
We volgen nu een aantal weken met veel plezier het creatieve Zilverblauw. De site van Anki, meesterbrein achter deze succesvolle blog, waarin je tevens de mooiste must haves voor in huis vindt. Masking tape, posters, snijplanken en behang. En wat zijn we verliefd op laatstgenoemde, nu eerst bedenken welke muur in de Villa dit prachtige design verdient.
www.zilverblauw.nl

My Deer Art Shop
Diepe indruk maken de prachtige foto’s van Max, de voormalig trouwe viervoeter van Maaike Koster, zo begrijpen we inmiddels. Hij poseert van de ene in de andere stoere outfit. Een ware hondenheld!
www.mydeerartshop.nl

Madame Charlotte
Madame Charlotte doet er alles aan om van ieder hap een onvergetelijk moment te maken. En daarbij draait het niet alleen om de ingrediënten, maar ook om de smaakmakers op en rondom de tafel. Een tweede overheerlijke smaakmaker tijdens dit festijn dankzij de BBQ!
www.madame-charlotte.nl

MustTravel-Seinfestijn-004
MustTravel-Seinfestijn-008

Kleine Pom
Ook de mama’s konden hun hart ophalen met dank aan Kleine Pom. Leuke, originele gifts & goods, zoals zelf zo mooi verwoord, voor kids en hun kamer. Lampjes, kussens, knuffels, koffers en nog veel meer.
www.kleinepom.nl

MustTravel-Seinfestijn-001

Seinfestijn | Food & Lifestyle Market
Kinderhuissingel 1
Haarlem
www.seinfestijn.nl

De volgende edities van Seinfestijn vinden plaats op:
19 april 2015
27 september 2015

Lifestyle, Wooninspiratie

Libelle Beach Cafe Haarlem

7 oktober 2014
MustHaves-LibelleBeach-002

Gisteren was ik bij het Libelle Beach Café in Haarlem. Tijdschrift Libelle heeft van 17 september t/m 11 oktober een pop-up shop geopend voor iedereen die op zoek is naar inspiratie voor thuis, leuke inspirerende workshops maar ook die trek heeft in een heerlijk gebakje. Het is echt een belevenis bij het Libelle Beach Café, bij binnenkomst heb je direct het gevoel dat je vlakbij het strand bent, alleen het zand op de vloer mist nog.

MustHaves-LibelleBeach-005
MustHaves-LibelleBeach-003

Wat is er te koop?

In de winkel stellen diverse winkels hun nieuwste collectie ten toon. Zo vind je er toffe stappers van Dolcis, armbandjes van Blinckstar, crèmes van The Body Shop en heerlijke toetjes van De Zuivel Makers. De winkel is nog geopend t/m 11 oktober dus wees er snel bij! Leuk detail: in het laatste weekend is er een live optreden van Rebelle.

MustHaves-LibelleBeach-001
MustHaves-LibelleBeach-004

Libelle Beach Café
Zijlstraat 76, Haarlem
www.libellebeachcafe.nl

Geopend van 17 september t/m 11 oktober 2014
Dinsdag t/m zaterdag 12.00 – 19.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur