Wooninspiratie

Woonbeurs 2014

6 oktober 2014
Huismus-Woonbeurs-001

Mus op de beurs

Zaterdag 3 oktober. Als trouwe terugkerende fans bezochten we dit jaar met een iets andere bril op de Woonbeurs Amsterdam. Gingen we voorheen enkel en alleen voor het plezier. Als nieuwe blogbewoners van Villa Mus besloten we dit plezier samen met alle nieuwe woon- en lifestyletrends en inspirerende initiatieven met je te delen.

Kurk & Koper

De twee materialen die dit najaar een prominente plek in het lifestyle pakket weten te veroveren zijn kurk en koper. Begon kurk braaf in de wijnfles, rollen de onderzetters je inmiddels ondersteboven [o.a. Nicolas Vahe] over de kurkvloer en weet het materiaal zichzelf op te werken tot aktetas en andere hippe mode-accessoires. Ook koper is helemaal terug van weggeweest. Begon ‘the revival’ in een slow start met de prachtige koperen bollampen, zet de trend zich inmiddels keihard door en zien we de meest waanzinnige items aan ons voorbij komen in de vorm van schalen, vazen, kandelaars, tafels. Wat ons betreft ‘catch of the season’. Bovendien ook stoer in combinatie met hout.

Huismus-Woonbeurs-007

Me, myself & origamI

Vouwen en fröbelen tot het eelt je op de vingers staat, het principe van origami. Althans dat is wat wij ons kunnen herinneren van onze toen o zo hippe hobby in de jaren 90. Anno 2014 zit het vouwen niet langer in de vingers, maar is het fenomeen des te meer in het hoofd blijven hangen. Helemaal bij het zien van van deze lampen in het 101 Woonideeën huis.

Huismus-Woonbeurs-002
Huismus-Woonbeurs-003

Tiles that tells a story

De tegeltjes van Storytiles zijn weliswaar alweer even verkrijgbaar, maar daarom niet minder noemenswaardig, want wat zijn het stuk voor stuk prachtexemplaren. Ieder tegeltje vertelt haar eigen verhaal. Mooie prentjes die je muur een eigen karakter geven.

Huismus-Woonbeurs-004

Glazen geluk. De stolp.

De woonaccessoire van 2014 die nooit gaat vervelen, omdat je er op ieder moment weer ander klein geluk in kunt tentoonstellen. Wij spotten deze glazen globetrotters, een genot voor het oog.

Huismus-Woonbeurs-005
Huismus-Woonbeurs-009

Woonbeurs 2014, dank voor je inspiratie!

Bezoekers bekeken ook

Geen reacties

Laat een reactie achter